ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞINDAN DUYURULUR

  Odamıza 4857 sayılı iş kanununa göre aşağıda belirtilen niteliklere sahip, dış ticaret servisinde istihdam edilmek üzere personel alınacaktır. Müracaatların 11.02.2015 günü mesai bitimine kadar şahsen odamıza yapılması gerekmektedir.  ARANAN NETELİKLER  -         Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak  -         35 yaşını aşmamış olmak  -         Askerlikle ilişiği bulunmamak( erkek adaylar için)  -         Kamuda veya özel sektöre en az 1 yıl iş tecrübesine Sahip olmak  -         Kamu haklarından mahrum olmamak  -         26.09.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53. Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.  -         Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut yahut akıl hastalığı bulunmamak.  -         Tacir veya esnaf sayılmalarını gerektiren bir faaliyette bulunmamak.  -         Üniversitelerin en az 4 yıl süre ile eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, işletme, iktisat ve mühendislik fakülteleri ve bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birinin bitirmiş olmak.  -         Başvurunun yapıldığı tarih ile geçerlilik süresi dolmamış KPSS sınavından başarılı olmak tercih nedeni olacaktır.  -         Veri tabanı ve network sistemlerine hâkim olmak.  -         Çok iyi derecede İngilizce bilmek.  -         İyi derecede bilgisayar kullanabilmek.  -         Takım çalışmasına yatkın olmak, iş temposuna ve çalışma saatlerine ayak uydurabilmek.







6948 SAYILI SANAYİ SİCİL KANUNUNA EKLENEN GEÇİCİ 2. MADDENİN GEÇERLİLİK TARİHİ 31.12.2014 DE SONA ERECEKTİR

         Bilindiği üzere 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun  2 nci maddesinde yeni açılan imalat sanayi işletmelerinin faaliyete başladıkları tarihten itibaren iki ay içerisinde sanayi siciline kayıt olmak zorunda oldukları ve 9 uncu maddesinde ise zamanında sanayi siciline kayıt olmayan işletmelere idare para cezası uygulanacağı hüküm altına alınmıştır.            Ancak 02/08/2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6495 sayılı bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunun 2 nci maddesi ile 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununa geçici madde eklenerek, söz konusu geçici madde ile “Faaliyette olup olmadığına bakılmaksızın sanayi işletmelerinden sanayi siciline kayıt olmayanlardan 31/12/2014 tarihine kadar kayıt işlemini tamamlayanlar hakkında bu kanunun 9 uncu maddesi gereği sanayi siciline tescil ettirmeyenler için öngörülen idari para cezası uygulanmaz.” hükmü getirilmiştir.          Söz konusu geçici madde ile imalat sanayinde faaliyet gösterip her ne sebeple olursa olsun sanayi siciline zamanında kayıt olmayan işletmelere 31/12/2014 tarihine kadar kayıt olmak şartıyla İdare Para Cezası uygulanmayacaktır.          İmalat sanayinde faaliyet gösterip sanayi siciline kayıtlı olmayan işletmelerin cezai duruma düşmemeleri için  31/12/2014 tarihine kadar Bilim Sanayi ve Teknoloji Tokat İl Müdürlüğüne müracaat ederek sanayi sicil belgesi almaları gerekmektedir.          Tüm imalat sanayi işletmelerimize duyurulur.  



KIRSAL KALKINMA YATIRIMININ DESTEKLENMESİ

            Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi hakkındaki tebliğ (2014/43) 26.10.2014 tarih ve 29157 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.             Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesisleri tamamlama, kapasite artırımı ve teknoloji yenileme projeleri,             Alternatif enerji kaynakları kullanılan yeni seraların yapımı ve tarımsal tesislerde kullanılmak üzere alternatif enerji kaynaklarından enerji projeleri,             Soğuk hava deposu yapımı, çelik silo yapımı,             Hayvansal orjinli gübrelerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik projeler hibe desteği kapsamında değerlendirilir.             Hibeye esas tutarı, KDV Hariç 1.000.000,00 TL, yi geçemez.             Hibeye esas proje tutarının yüzde 50 sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer yüzde 50 si oranındaki tutar başvuru sahipleri kendi kaynaklarından temin ekmekle yükümlüdür.             Hibe desteğinden gerçek kişiler, tüzel kişilerden kolektif şirketler, limitet şirketler, anonim şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar, Köylere Hizmet götürme birliklerinin hisse oranı en fazla yüzde 49 olan şirketler, tarımsal maçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri yararlanır.             Bu destekleme kapsamında İl Müdürlüğünce 14.11.2014 Cuma günü saat 10:00 da İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Duyurulur.