TÜRKİYE GİRİŞİMCİLİK KONSEYİ KURULDU

Türkiye'de girişimciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmaları bir çatı altında toplayarak stratejiler oluşturulmasını ve uygulamaya geçirilmesini sağlamak amacıyla Girişimcilik Konseyi kuruldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat ERGÜN'ün yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit BOYNER, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur MERAL'in de aralarında bulunduğu konsey çatısı altındaki 32 kurum ve kuruluşun temsilcisi, Girişimcilik Manifestosuna imza attı. Konsey Toplantısına Zile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Hüseyin BERBEROĞLU katıldı. Girişimciliği Ortaya Çıkarmak Ülke Görevidir Türkiye Girişimcilik Konseyi’nin kuruluş töreninde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Türkiye'de girişimciliğin bir zorunluluk olduğunu belirterek, “Girişimciliği ortaya çıkarmak bir ülke görevi. Askerlik yapmak neyse, girişimci çıkartmayı da aynı noktada ele almamız lazım'' dedi. HİSARCIKLIOĞLU, Türkiye'nin her yıl 750 bin kişiye iş bulmasının, girişimci sayısını artırmasına bağlı olduğunu vurguladı. Kendi İşini Kurma Konusunda Türkiye Birinci Bir araştırmaya göre, 12 Avrupa ülkesi içinde, gençler arasında kendi işini kurma cesareti konusunda Türkiye'nin birinci olduğunu belirten HİSARCIKLIOĞLU, artık ''zeki, çevik, ahlaklı'' nın yanına ''girişimci'' sıfatının da eklendiğini söyledi. Bugün Türkiye'de 1.500' ün üzerinde kadın girişimci ve 1.500' ün üzerinde genç girişimcinin TOBB çatısı altında örgütlendiğini ifade eden HİSARCIKLIOĞLU, örgütlü kadın girişimci sayısını 10 bin 500' e çıkararak, Japonya'dan sonra dünya ikincisi olmayı hedeflediklerini aktardı. Eskiden girişimci olmak için finansman ve cesarete ihtiyaç varken, artık Facebook' ta olduğu gibi bir bilgisayar ve garajın da yeterli olduğunu vurgulayan HİSARCIKLIOĞLU, Türkiye'den de yemeksepeti.com, Koton, Pegasus gibi örnekler verdi. Kurdukları risk ve girişim sermayesi şirketine yapılan denetlemede, ''Niye zarar eden şirkete yatırım yaptınız'' sorusuyla karşılaştıklarını, oysa bunun bu işin ruhunda olduğunu söyleyen HİSARCIKLIOĞLU, kamuda ve bütün kurumlarda zihniyet değişimine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.


ADOÇİM ÇİMENTO A.Ş. ARTOVA ŞUBESİ 3 KATOGORİDE KALİTE BELGESİ ALDI

04/01/2012 Çarşamba günü Adoçim Çimento Beton Sanayi Ve Ticaret A.Ş.Artova Şubesi 3 kategoride kalite belgesi aldı. Odamızın da davetli olduğu kalite belge törenine; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Necati BİCE ile Genel Sekreterimiz Ertuğrul Oğuz ŞENGÖR katıldı. Adoçim Çimento Beton San. Ve Tic.A.Ş.Artova Şb.’nın almaya hak kazandığı ISO 9001 Kalite yönetim sistemi, ISO 14001 çevre yönetim sistemi ile 18001 işçi sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi belgeleri, düzenlenen törenle verildi. Tokat Valisi Şerif YILMAZ, törende yaptığı konuşmada, ADOÇİM' in Tokat ekonomisine büyük katkılarının olduğunu ifade etti, "Sürdürülebilir kalkınmanın gereği kalite, çevre, insan sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili almış oldukları bu ödülle ilimizde örnek olmuşlardır, dedi. Zile TSO Yön.Kur.Bşk. Yardımcısı Necati BİCE ile Adoçim Fabrika Müdürü İsmail BULUT ile yapılan sohbette "Hem çalışanlarını hem de çevremizin sağlığına önem vermek şirketler için önemli hale gelmiştir. Dünyadaki büyük şirketler gönüllü bir araya gelerek sürdürülebilir kalkınma programına yönelik platform oluşturmuş durumdalar. Bu platformda çimento üreten şirketler bir araya gelerek sürdürülebilir inisiyatifi adı altında bir platform kurmuşlar. Bu platformun üyeleri arasında ADOÇİM’ in de olduğunu görmek bizleri mutlu etti dedi.




ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU ERBAA’DA

Zile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin BERBEROĞLU, Bşk. Yardımcıları Ahmet TOPÇU ve Necati BİCE, Yönetim Kurulu Üyesi Osman SAKINAN ile Genel Sekreter Ertuğrul Oğuz ŞENGÖR ve Zile Proje Ofisi Yetkilisi Dursun BEK Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil BAŞAK ve Erbaa Belediye Başkanı Ahmet YENİHAN’ı makamında ziyaret etti. Her iki ziyarette de Erbaa’nın son zamanlarda ki ticari ve sanayi potansiyelinin artışının arkasında ki projelerin neler olduğu Başkan BERBEROĞLU tarafından her iki Başkanada soruldu. Gerek Belediye Başkanı gerekse TSO Başkanın verdiği yanıt “İlçemizdeki genç nüfusu burada tutabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz,çünki bir yerin gelişmesinde ki faktörlerin başında çalışan ve üreten genç nüfus gelmektedir.” Dediler. Başkan BERBEROĞLU “Son yıllarda Erbaa’nın Üzüm ve Yaprak konusunda da iddalı çalışmalar içinde olduğu ve her iki ürende de İlçeye ciddi anlamda girdi sağlandığını,bu yönde belediyenin bir çalışmasının olup olmadığı soruldu. Başkan YENİHAN bu sorunun üzerine “Erbaa’da bulunan üniversiteye 8000 m² Belediye tarafından yer tahsis edildiğini ve burada Bağcılık yapıldığını ifade etti. Ziyaretlerin ardından Zile TSO heyeti ve Erbaa TSO Başkanı ile birlikte Erbaa’nın yakın köylerinde bulunan Bağlar gezildi. Bir köy muhtarıyla kendi Bağın’da yapılan sohbette “Bu yıl yaprağın kilosunun 4.00 TL’sından üzümünde 0.85 Krş. İla 1.25 TL’sı arasında satışını yaptıklarını ve şuanda biz bağcılıktan 1 Dönüm Tarla Tarımından kazandığımız paranın yaklaşık 15 – 20 katını kazanıyoruz” dedi. Başkan BERBEROĞLU İlçemize Bağcılığın tekrar kazandırılması için çalışmalar yapacaklarını ve bu konuda da İlçedeki ve Köydeki Halkımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için çalışmalarda bulunacaklarını belirtti. Aynı zamanda Zile TSO Heyeti Erbaa da bulunan Organize Sanayi bölgesindeki işletmelerde de incelemelerde bulundu.


ZİLE TSO’DAN DUYURULUR

3194 Sayılı İmar Kanununun 28. Maddesi uyarınca, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren, inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustaların yetki belgesi sahibi olmaları zorunludur.Bu kapsamda, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren, inşaat ve tesisat işlerinde yapım işi üstlenen yapı müteahhitlerinin demir, betonarme kalıbı, çatı, duvar , boya, sıva , yalıtım vb. inşaat işleri ile sıhhi, kalorifer ve elektrik tesisatına ilişkin ustalık branşlarında yetki belgesiz usta çalıştırmalarına izin verilmeyecektir. Geçici Ustalık Yetki Belgesi alınabilmesi için gerekli başvuruların, inşaat ve tesisat işlerinde çalıştığına ilişkin müteahhitten alınacak yazı veya sosyal güvenlik kuruluşundan alınacak belge ile, 1 Ocak 2015 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü veya yapı ruhsatı düzenlemeye yetkili idareye yapabileceği, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren cezalı duruma düşülmemesi için Geçici Ustalık Yetki Belgesi’nin, gerekli başvuru yapılmak suretiyle en kısa zamanda alınması gerekmektedir. İlgili idarelerce ve yapı denetim kuruluşlarınca şantiyelerde yapılacak kontrollerle, ustaların yaptıkları işe uygun yetki belgelerinin olup olmadığının denetleneceği, belge sahibi olmayan ustalar nedeniyle 3194 sayılı İmar Kanununun 28’inci ve 42’inci maddeleri gereği cezalı duruma düşülmemesi için, Geçici Ustalık Yetki Belgesi almak üzere, bir an önce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü veya Yapı ruhsatı düzenlemeye yetkili idareye başvurmaları gerekmektedir. İLANEN DUYURULUR...


ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI İLE AKHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI KARDEŞ ODA OLDU

Zile Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen ve her iki Odanın da yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet ARAT,Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir ŞAHİNER Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı Sıtkı DURAK Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Günser ŞİRİN ve Turhal Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan SAKMAN ile Zile ve Akhisar Ticaret ve Sanayi Odalarının Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu törende, Akhisar TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali ERDAYIOĞLU, Zile TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin BERBEROĞLU’na “kardeş oda nişanı”nı takdim etti. Törenden önce Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasından gelen heyet,İlçemizde bulunan işletmelerden olan Zile Sebat Makine - Topçuoğlu San.ve Tic.Ltd.Şti. – Aktaş Kereste Ltd.Şti. – Özkaleli Gıda San.ve Tic.A.Ş. ziyaretinin ardından Zile Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunmuştur. Törende bir konuşma yapan Zile TSO Başkanı Hüseyin BERBEROĞLU ; Mehmet Başkanımla,görevlerimiz nedeniyle başlayan arkadaşlığımızla birlikte iki oda arasında daha sıcak ve kuvvetli bir diyalog oluştu.Bu vesileyle Eylül ayında yapmış olduğumuz yönetim kurulu ve meclis toplantılarımızda oy birliği ile aldığımız kararlarla, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisinin kabul ettiği takdirde ATSO’yu ‘kardeş oda’ olarak ilan etmek istediğimizi bildirdik, sağolsun Mehmet Başkanım da konuyu Yönetim Kurulu ve Oda Meclisinin gündemine getirdi ve Kardeş Oda olma teklifimizin ATSO Meclisince oy birliği ile kabul edildiğini bildirdi. Sanayisi ve Ticareti ile her zaman örnek alınacak bir İlçe olan Akhisar İlçesini ve ATSO’yu en kısa zaman da Meclis Üyelerimizle ziyaret edeceğiz diyen Başkan BERBEROĞLU sözü Mehmet Ali ERDAYIOĞLU’na bıraktı. Başkan ERDAYIOĞLU ; 25/11/2011 Cuma Günü Zile’ye geldik.İlçe Kaymakamını Sayın Nuri ÖZDER’i İlçe Belediye Başkanı Sayın Lütfi VİDİNEL’i Zile Ticaret Borsasını ve ardından Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet ARAT ile Yönetim Kurulunu ve son olarak Tokat Valimiz Sayın Şerif YILMAZ’ı makamlarında ziyaret ettik. Şu kadarını söyleyebilirim ki,Zile Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda olduğumuz için bir daha mutlu oldum,gerek Zile TSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri gerekse ziyaret ettiğimiz makamların temsilcilerinin bizlere göstermiş olduğu ilgi ve alaka beni sanki yıllardır Zile’de yaşıyormuşum gibi hissettirdi. Ticaret Odaları,Sanayi Odaları ve Ticaret ve Sanayi Odaları gibi Sivil Toplum Örgütlerinin birincil amacının ; üyelerinin ve bulunduğu yörenin Ticaretine ve Sanayisine yön vermek ve Odaya kayıtlı üyelerine kazanç kapısı açılmasına yardımcı olmak olduğunun bilincindeyiz. Bizim bügun burada yapmış olduğumuz protokol neticesinde,Odamıza kayıtlı bir tüccar veya sanayicimiz Zileli bir tüccar veya Sanayiciyle İş bağlantısı yapmış olması,bizim hedefe biraz daha yaklaşmış olduğumuzun belirtisi olacaktır. Sözlerime son vermeden önce bizleri burada ağırlayan Başta Zile TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin BERBEROĞLU’na Yönetim Kuruluna Meclisine,Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet ARAT’a Yönetim Kuruluna ve Meclisine Zile Belediye Başkanımıza bir kez daha huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Dedi. Son olarak Tokat Ticaret ve Sanayi Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ARAT “Zile Ticaret ve Sanayi Odası ile Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının Kardeş Oda olmalarının perçinlendiği bu günde şahsım ve Yönetim Kurulum adına burada olmaktan mutluyum” dedi.


ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI BARCELONA İŞ GEZİSİ

Zile Ticaret ve Sanayi Odası 17 - 21 Kasım 2011 tarihleri arasında 5 gün süreli KOSGEB destekli olan bir iş gezisi düzenlemiştir. Bu geziye Zile TSOya kayıtlı Gıda – İnşaat – Saat ve Mücevher – Tarım Alet ve Makinaları Tarım Ürünleri – Tekstil ve Giyim sektöründe iştigal eden 30 kişilik bir grup katılmıştır. İspanya Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda Bercelona Ticaret Odası Yöneticileri Josep M.CERVERA ve Jaume ALMIRALL Odaya kayıtlı farklı meslek gruplanrındaki İşletme sahipleri ile Türkiye ve İspanya Ülkelerindeki sektörlerin sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili fikir alış verişinde bulunulmuştur.İspanya TSO yöneticileri Türkiye ile işbirliği yapmayı sevdiklerini,mevcut Limanların her iki ülke ticaretini daha da kolaylaştırdığını,Türkiyenin AB girmesi için İspanya Hükümeti tarafından her zaman destek verildiğini dile getiren Sayın CERVERE Türklerle ticaretin bundan sonrada devam edeceğini dile getirmiştir. Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden toplantının ardından,Katalan Müzik Sarayı, Türkiye Yatırım Ajansı Temsilciliklerini ziyaret ettikten sonra Barselona Pavilion ve El Tablao de Carmen Gezileri ile Barcelona Stadyumuna gezi gerçekleştirilmiştir. Zile TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin BERBEROĞLU “İspanya ile Türkiyenin ekonomik olarak ortak olduğunu hatırlattı ve iki ülke arasında ticaret hacminin artmasının her iki ülke halkının yararına olacağını vurgulayarak bu tür iş gezilerinin Odamız Başkanlığınca 2012 yılı içerisinde de devam edeceğini belirtti.


ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASINDAN “DEĞİŞİM VE STRATEJİK PAZARLAMA” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Oda Başkanlığımıza 28 Ekim 2011 Cuma günü Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu konferans salonunda konuşmacı olarak Sayın Haluk Ziya TÜRKMEN ve Ayşe Banu SERTGİL “Değişim ve Stratejik Pazarlama” konulu konferans gerçekleştirilmiştir. Odamız tarafından Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulunda üyelerimize yemek verildi. Zile Kaymakamı Nuri ÖZDER, Zile Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL, Zile Ticaret Ve Sanayi Odası Yön.Kur. Başkanı Hüseyin BERBEROĞLU, Meclis Başkanı Orhan ÖZKALELİ ve Odamız Meclis Üyeleri, Kurum ve Daire amirleri ile Üyelerimizin katılımı ile “Değişim ve Stratejik Pazarlama” konulu konferans Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlamıştır. Stratejik Pazarlama işletmenin müşteri ihtiyaçlarını doğru algılaması ve buna göre bir plan yaparak daha karlı hale gelmesine yönelik bir çalışma disiplini olup, bunu yapmadığınız zaman kaynaklarınızı ve zamanınızı boşa harcamış oluruz. Gün geçmeden bir yenilikle karşılaşıyor ve onu yaşantımıza kısa sürede adapte ediyoruz. Diye ifade eden Oda Başkanımız Sayın BERBEROĞLU sözü konuşmacılarımıza verdi. Konuşmacılarımızdan Sayın Haluk Ziya TÜRKMEN ve Ayşe Banu SERTGİL in sunumunda “Değişim ve Stratejik Pazarlama, Müşterinin gereksinimlerini ve beklentilerini anlama ve bu çerçevede hizmetlerin nasıl tasarlanıp sunulabileceğini planlama işlemidir. Ürünler, hizmetler, tecrübeler, olaylar, kişiler, mekânlar, mülkiyet hakkı, kurumlar, bilgi ve fikirler pazarlanabilir. Çağdaş pazarlama anlayışı ile gündeme gelen “tüketici tüm pazarlama çabalarının odak noktasıdır” görüşünden hareketle, bugünün pazarlama iletişimi çalışmalarına damgasını vuran yaklaşım “etkili pazarlama iletişimi çabalarının odak noktası tüketicinin ve kitlelerin zihninde yer alabilmektir” diyebiliriz. Günümüzde yaşanan kriz ve rekabet ortamı şirketlerin satış elemanları üzerinde ağır bir baskı oluşturuyor. Şirketler gerek üretim gerekse stratejik satış, pazarlama kanallarını çağın gereklerine göre sürekli iyileştiriyor ve geliştiriyor. Satış teşkilatının değişimleri takip etmesi ve takım çalışmasının gerekliliklerini algılamaz ise hedeflere ulaşılamıyor. Müşteriye değer verme ve ihtiyaçlarını anlama yönünde çalışanların sahip olması gereken iletişim becerileri, esnek olma ve şikâyetleri etkin çözümleme konularında yeterlilik kazanmalarını sağlamak ve kişisel gelişim standartlarını arttırmaktadır. Kolaylaşan iletişim, etkileşim, ulaşım, daha entegre ticari birliktelikler, yaygınlaşan çok uluslu şirket kültürleri, hızlı hareket edebilen para, servis sektörünün artışı güncel iş ve yaşam trendleri arasında yer almaktadır. Son 10 -15 yılda değişen pazarlama anlayışı, ticarete katılan dinamik ve yoksul ülkeler, artan marka yönetimi ve iletişimin önemi, G8in alım potansiyelindeki değişiklikler, Jeopolitik ekonomik değerlerde değişiklikler, azalan kaynaklar ve çevre sorunlar değişen dünyamızın bir göstergesidir” dedi. Ayrıca E-ticaretin önemi, müşteri memnuniyeti, müşteri odaklı kurumlar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.