ZİLE KÖMESİNİ TESCİLLİYORUZ
Yöremize ait üzümlerden üretilen ve kendine has aroması ile ünlenen Zile Kömesi, coğrafi işaret tescili için ilk adım, 05 Aralık 2013 günü Zile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü SARGIN başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekanlığında görevli Yardımcı Doç.Dr. Sayın Cemal KAYA ve Yardımcı Doç.Dr.Sayın Mustafa BAYRAM, yine Gazi Osman Paşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulunda görevli Yard.Doç.Dr.Sayın Emel MEMİŞ KOCAMAN ve Öğretim Görevlisi Sayın Mehmet KOCAMAN ile Zile TSO Genel Sekreteri Ertuğrul Oğuz ŞENGÖR ve İlçemizde Köme Üretimi ve Ticareti ile iştigal eden İşletme sahiplerimizden Ümit Dursun ATAY, Muammer ERARSLAN ve Zatullah ŞENKAYNAĞI katılmışlardır. Zile Kömesinin Yöre insanının becerisi, kendilerine özgü üretim teknikleri ile ünlendiğini ve beğeniyle tüketildiğini belirten Başkan Şükrü SARGIN, ürünün tescili neticesinde tanıtımının daha etkin yapılacağını, tüketicinin gerçek Zile Kömesini güvenerek alabileceğini, ürünlerinin hak ettiği değer ile pazara sunularak üreticinin korunacağını, bu faydalarının yanında tescilin bölgenin Üzüm Bağlarının değerlenmesine ve üretimin artmasına fayda sağlayacağını belirterek, İlçemiz için tescillenmesinin gerektiğini düşündüğümüz birkaç ürün üzerinde de çalışmalarımız devam etmektedir dedi. Ayrıca Yönetim Kurulu Başkanımız Şükrü SARGIN sürecin başlangıcında ve devamında bizlere yardımcı olan ve emeğini esirgemeyen Değerli Hocalarımıza, Zile Kömesinin Üretim Sürecinde anlatılmasında bizlere işletmesini açan Atay Gıda yetkililerine ve Değerli İlçe Halkımıza teşekkürlerini sunmuştur.